top of page

Lopen zonder impact

Heb je problemen met je rug of knieën tijdens het lopen dan is dit misschien een mooi alternatief.

De elliptigo is een toestel dat het hardlopen simuleert, maar dan zonder de belastende impact op spieren en gewrichten. Het is een combinatie van lopen, fietsen en crosstraining en kan dienen om geblesseerde sporters op peil te houden, om eens af te wisselen of om definitief over te stappen(lopen) als het harde wegdek je parten begint te spelen.

Op familiebezoek kon ik, totaal onverwacht, eentje testen.

Het eerste dat opviel was de compacte ruimte dat het ding nodig had om gestald te worden. Voor een deel inklapbaar vraagt het evenveel ruimte als een fiets. Wel is hij zwaarder en dus moeilijker te hanteren, maar hij kan in een autokoffer.

Het stuur is in de hoogte aanpasbaar en de pedalen kunnen verschoven worden. Versnellingen en een goeie rem zijn aanwezig.

Met enige moeite ben ik erop geraakt en dan is het meteen trappen of je valt om. Raar gevoel in het begin, je zit namelijk hoger en geeft een soort 'lopen in de lucht' effect. Het voordeel is dat je en beter overzicht krijgt over het verkeer en de weg.

Met een paar trappen zit je echter al aan een behoorlijke snelheid, het evenwicht valt goed mee en het bochtenwerk kan heel kort en rustig uitgevoerd worden.

Ik kan me voorstellen dat je meer calorieën kan verbruiken op dit toestel, dat je je 'core' beter kan trainen en geen last zal krijgen van nek, rug- en(vanzelfsprekend) zadelpijn.

Is er dan een nadeel aan dit toestel? De prijs misschien? Die varieert van 1499 euro voor de basisversie tot 3999 euro voor het paradepaardje.

Het zal mij echter niet verbazen als deze elliptisch fietsen binnenkort ook in ons straatbeeld zullen verschijnen.

Voor meer informatie:

http://www.elliptigo.com/

 

Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page