top of page
Anchor 2
CHAT-VIDEOCONSULT

OEFENPROGRAMMA

Manuele therapie is een internationaal erkend specialisme en therapie die manuele technieken toepast in het onderzoek, in de behandeling en ter preventie van klachten en functiestoornissen in het houdings- en bewegingsapparaat. 

Met behulp van manueel therapeutische technieken, zoals mobilisaties of manipulaties, kan een bewegingsbeperking worden opgelost. Hierbij voert de therapeut(e) een korte, snelle en goed gedoseerde impuls uit op het gewricht. Manipuleren is dus een techniek gericht op het herstellen van de functiebeperking in een gewricht. 

 

MANUELE THERAPIE
 
Anchor 3
MYOFASCIALE THERAPIE
 

Myofasciale therapie is een vorm voor het behandelen van pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten, "Trigger Points" (TP) genoemd, die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en bestreden worden met specifieke behandelingstechnieken waaronder dry needling.

 

 

Anker 1
SPORTKINESITHERAPIE
 

- Preventie en behandelen van sportletsels.

- Loopanalyse techniek en re-ëducatie.

- Fietspositionering en re-ëducatie.

Anker 2
MEDICAL TAPING

- Klassieke taping

 

- Kinesiotape  

 

- Dynamic tape

CARDIAL
CARDIAAL

- Cardiofitness ter preventie van hartaandoeningen

- Revalidatie van cardiologische patiënten

 

Anker 4
BEWEGINGSCHOOL

Een fout bewegingspatroon kan leiden tot klachten. We leren u veilig bewegen door

instructie, scholing en training. 

Naargelang het doel kan dat rug-, nek-, slaap-, kuis- of bureauschool zijn.

Verder wordt er ook een thuisprogramma opgesteld. 

AQUA
AQUATHERAPIE

Therapie die nuttig is voor een verscheidenheid van medische aandoeningen. Aquatherapie maakt gebruik van de fysische eigenschappen van water om te helpen bij de genezing en sportprestaties van de patiënt.
Voordelen van aquatherapie zijn oa. drijfvermogen, verminderde zwaartekracht, weerstand, verhoging van de proprioceptie…
Aquatherapie is oa. nuttig voor mensen met reumatologische aandoeningen, orthopedische ingrepen, overgewicht, sportletsels en rugklachten.

 

OROFACIALE THERAPIE

Gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel.

Klachten die kunnen behandeld worden zijn oa. kaakklachten, hoofdpijn, oorsuizingen, Temporo Mandibulaire Dysfunctie, duizeligheid(oa.BPPD), tandenknarsen(bruxisme) enz..

Er wordt gebruikgemaakt van myofasciale, manuele en relaxatietherapie. Oefeningen, advies en gedragsverandering worden aangeleerd. 

ORO
RELAXATIE
RELAXATIETHERAPIE

Relaxatie d.m.v. verschillende technieken waaronder:

- Ademhaling

- Mindfulness, aandachtstraining

- Ontspanningstechnieken

bottom of page